Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

10 Kasım 2011 Perşembe

Genç Telekom Uzatmada Kazandı



TB2L 7. hafta mücadelesinde ligin yenilgisiz takımı Genç Telekom, İstanbulspor'u uzatma sonunda 92-93 ile geçti.

Maçın normal süresinin bitimine 4 dakika kala 71-61'lik Genç Telekom üstünlüğüyle beraber mola alan İstanbulspor antrenörü Ganim Talay,son 4 dakika da uygulattığı baskılı alan savunması ile rakibini top kayıplarına zorlayarak,takımının oyuna geri dönmesini sağladı.Normal süre Marshall Barnies'in tamamı 4. periyodda atılmış 4/7 3 sayı isabetiyle 85-85 bitti.

Uzatma bölümünü Genç Telekom sürekli önde götürse de,uzatmanın bitimine 8 saniye kala rakibine yakalandı.Mustafa Baki Görür (uzatmanın bitimine 8 saniye varken) Özcan Sürücü'nün turnikesine arkadan gelerek yaptığı blok ile rakibinin öne geçme şansına izin vermedi.Devamında yapılan taktik faulde Delic iki serbest atışı da sokamadı.Seken topun ardından alınan ribaund ile son saniye 3 sayısını atan İstanbulspor bu şutu sokamayarak 92-93 ile ligde ki 6. yenilgisini aldı. 

Maçı diğer önemli notu 2. ve 3. periyodların sonunda ki son saniye 3 sayı isabetleri oldu.İki periyod sonunda da Genç Telekom son saniye isabetleri sağladı.3. periyod sonunda ki isabet çok tartışıldı.

İstanbulspor da Troy  Marshall Barnies 22 sayı-4 ribaund,Admir Aziz Kan 14 sayı-12 asist,Onur Sonsırma 18 sayı-3 top çalma ile oynadı.Genç Telekom'da Nenad Delic 30 sayı-11 ribaund,Şahin Ekmen 19 sayı-9 ribaund,Can Uğur Öğüt 7 sayı-11 asist ile tamamladı.Topu daha iyi paylaşan takım Garanti Koza İstanbulspor olsa da %63 olan serbest atış isabetini düzeltemeyerek yenildi.Ayrıca Jamal Johnson'dan yeterli katkıyı alamadılar.

Maçı kazanan Genç Telekom,Akhisar Belediyesinin mağlubiyeti ile TB2L liderlik koltuğunu ele geçirdi.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More