Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

25 Kasım 2011 Cuma

EURO LEAGUE'DE PERŞEMBE AKŞAMI



Sevgili arkadaşlar merhaba, bu hafta sizlerle, bugün sahaya çıkan temsilcilerimizin maçlarıyla ilgili fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

Galatasaray * Prokom : Bizim açımızdan akşamın ilk maçında Abdi İpekçi'de yine iyi bir seyirci vardı, Fenerbahçe taraftarı gibi maç seçen bir grup değil Galatasaraylılar, takımlarına çok iyi sahip çıkıp destek veriyorlar ve bizleri gerçekten mutlu ediyor.
Gelelim maçla ilgili düşüncelerime, Galatasaray nagalip rakibi karşısında 2. ve özellikle 3.periyotta çok çok kötü bir oyun oynadı, Lakovic, Euro Leageu Litvanya grubundaki performansından çok uzak ve bu şekilde Galatasaray'ın Top-16'da bişeyler yapacağını düşünmek hayal olur, açıkcası ben Furkan'ın yokluğunun bugün Galatasaray'ı bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim, Cevher'i bir kaç maçtır beğenmiyorum, Andric'in de çok kötü bir akşamın da olması işleri iyice sarpa sardırmıştı ki, özellikle son çeyrekte Prokom'un basit hataları, kaçırdıkları turnikeler ve maça tutunma anlarında Shumpert, Zaza Pachulia ikilisinin performansı maçı önce uzatmaya götürmemizi, sonra da zor da olsa kazanmamızı sağladı. Umarım Lakovic başta olmak üzere Cevher, Andric kendini bir an evvel toparlar, Furkan'ın da dönüşüyle Top-16'da iyi bir Galatasaray izleriz

Caja Laboral * Fenerbahçe : Fenerbahçe takımında sezon başından beri en çok eleştirdiğim iki oyuncudan biri olan Oğuz (diğeri Ukic), bugün bence Euro League sezonunun en iyi oyununu oynadı. Bogdanovic'in Cibona'daki günlerini anımsatan performansını da bunu ekleyince bizim için iyi bir akşam olacağını düşünüyordum. Bu maçtan önce, Caja Laboral'i 70 sayının altında tutarsak kazanacağımızı düşünüyordum, aslında buna da gayet yaklaşmıştık, ama Ömer, Sefolasha gibi iyi savunmacı bilinen kısalarımız maalesef Caja Laboral'in dış oyuncularına engel olamayınca bu akşam uzatma hariç parkeden tam 13 tane üçlük yiyerek ayrıldık. Ukic'in dışında, bu akşam Emir de çok kötüydü, işin aslı kendimize zor itiraf etsek de Emir'in bu sezon ritmini bulabildiğini söylemek çok iyimser olur. 2. ve 3.periyot sonundaki şans üçlükleri maçın bize geleceğini düşündürmüştü bana, ama o son çeyreğe çok kötü giriş özellikle ilk 5-6 dakika sayı bile bulamamak, maalesef ibreyi İspanyol temsilcisine döndürdü, oyunun sonundaki direnç ve iyi savunmayla maçı uzatmaya götürdüğümüzde, sadece bir kere öne geçsek maçı koparabileceğimizi düşünmüştüm ama Spahija'nın intiharı uzatmaya çok formda bir Oğuz yerine Vidmar'la başlaması ve 46 saniye kala 5 faulle oyundan çıkana kadar ısrar etmesi, maçı kaybetmemizin kilitlerinden biriydi. Geçen haftaki galibiyetten sonra olumsuz şeyler söylemiş, birazcık da eleştirilmiştik ama hala kaybedilen bir şey yok. Haftaya çok önemli bir Olmypiakos maçı var, bu sefer gerçekten yenebiliriz ve yenmeyeliyiz. 1 Aralık Perşembe akşamı Sinan Erdem Spor Salonu'nda boş koltuk kalmaması umuduyla basketbolla dolu, güzel bir hafta diliyorum.

1 yorum:

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More