Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

12 Kasım 2011 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi Tahminleri







754 Mersin Bşb - Beşiktaş

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,11.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:168.5 SAYI


Beko Basketbol liginde Fenerbahçe Ülker'i yenerek morallerini üst seviyeye taşıyan Beşiktaş Milangaz,deplasmanda Mersin BŞB'nin karşısına çıkıyor.

Mersin BŞB. ligde 3 galibiyet ile 7. durumda.Takımın skor yükünü James Mays,Vincent Grier,Anthony Grundy,Can Maxim Mutaf çekiyor.Tek mağlubiyetlerini ligin açılışını yaptıkları maçta Tofaş karşısında aldılar.79.5 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Grundy 4.5 asist ortalamasıyla ligin asist krallığında 10. durumda.Vince Grier ligin top çalma krallığında 2.3 ortalamayla 2. sırada.

Beşiktaş Milangaz ligde ilk derbiyi kazanarak morallerini iyice yükseltti.Çok iyi olan hücum performanslarının neticesinde 96.8 sayı ortalaması ile oynuyorlar.David Hawkins,Zoran Erceg,Deron Williams,Semih Erden ve Marcelus Kemp takımın skorda etkili isimleri durumunda.Marcelus Kemp ayrıca ligin sayı krallığında liderliği 23.5 sayı ile ele almış durumda.Deron Williams ligin sayı krallığında 19.8,asist krallığındaysa 7.0 ortalamayla 3. durumda.Ligin 1.8 ile blok krallığı lideri olan Semih Erden ribaund krallığında da 8.3 ortalamayla 7. durumda.Blok krallığının 9. sırasında
ise Ersin Dağlı 0.8 ortalama ile bulunuyor.

İki ekipte yüksek skor ortalamasıyla oynuyor.Beşiktaş iyi savunma yapamadığını bundan önceki maçlarda ortalama 82 sayıyı potasında görerek gösterdi.Beşiktaş'ın 95 Mersin'in ise 80 sayının üzerine çıkmasını bekliyorum.Önce üst, sonraysa ilk devreden Beşiktaş tercihlerim olacak.

TS:168.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY:2 GÜVEN:5/10





756 Hacettepe Üniv. - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Beko Basketbol liginin 5. haftasında tek galibiyetli 2 ekip Ankara'da karşılaşıyor.


Hacettepe Üniversitesi ligin tek galibiyetli ekiplerinden biri.Takımın skor yükü 3 yabancı Melvin Sanders,Matthew Bryan-Amaning ve Ricardo Marsh'ın sorumluluğunda.Ligde 70.8 olan sayı ortalamalarının %60'ını bu üç oyuncudan sağlıyorlar.Savunmada problemleri özellikle uzunları savunmada gözüküyor.Bryan-Amaning ligin sayı krallığında 17.0 ortalamayla 10. durumda ve ligin top çalma krallığında 2.0 ortalamaya sahip ve takım arkadaşları Önder Külçebaş,Melvin Sanders ile beraber 3. durumda.Amaning 1.5 blok ortalamasıyla bu istatistikte de 4. sırada.

Karşıyaka lige kötü girdi.Sadece 1 galibiyete sahipler.Esasında kötü fikstüründe etkisi ile bu başlangıcı yaptılar.Takımın skor yükünü İkonic, Stanojevic,Birkan,İlkan ve Chatman sağlıyor.Ligde yüksek sayılabilecek 85.5 sayı ortalamasına sahipler.Chatman ligin sayı krallığında 19.0 ortalamayla 4.,asist krallığında 8.0 ortalamayla 2. durumda. Stanojevic ribaund kallığında 9. sırayı 7.3 ortalamayla alıyor.İlkan Karaman'da ligin blok krallığında 1.0 ortalamayla 9. sırada.

Ligde Telekom'a yenildikten sonra aynı takımı Avrupa kupasında yenen Karşıyaka bu maçın net favorisi.Rakiplerinin atlet uzunları Amaning'in savunma zaafıyla beraber İlkan,Stanojevic ve Emre Bayav ile avantaj sağlayacaklarını düşünüyorum.Önce Karşıyaka sonraysa üst tercihlerim var.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



761 Edirne Olin - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:143.5 SAYI


Eurochallenge'e kötü başlayan Olin Edirne sahasında ligin nagalip takımı Trabzonspor'u ağırlıyor.

Olin ligde sadece 1 galibiyete sahip.Takımın skor opsiyonunu Wright,Wilkinson,Stimac çekiyor.Geçen hafta takıma katılan Fatih Solak ve Drezga ile beraber önemli bir güce sahip oldular.Geçen hafta Tofaş'a mağlup olurken düşük tempoda oynadılar.Maç başına 68,8 sayı atıyorlar.Stimac ligin sayı krallığında 18.0 ortalama ile 6. durumda ve ribaund krallığında 11.5 ortlama ile lider.Wilkinson ise ligin blok krallığında 7. sırayı 1.0 ortalama ile elde ediyor.

Trabzonspor ligin nagalip 2 takımından biri.Takımın skor yükünü Gibson ve Kaan Üner çekiyor.Maurice Bailey'i Edirne'ye götürmediler.Hafta içinde ligimizi tanıyan ve ligimizde sayı krallığı elde etmiş olan Marc Salyers ile 4 numara pozisyonunu güçlendirdiler.Uzun rotasyonlarından alamadıkları katkıyı Salyers ile gidermek amacındalar.

Olin Edirne rakibinden daha moralli ve daha geniş bir rotasyona sahip.Bugün Trabzonspor Salyers ile direnmeye çalışacak olsa da bu maçı alacak kadroya henüz ulaşamadılar.Stimac'ın oyunu domine etmesini bekliyorum.Öncelikle Olin,sonra ise alt tercihlerim olacak.


MS:1 GÜVEN:6/10
TS:143.5 ALT GÜVEN:5/10



764 Banvit - Tofaş

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:146.5 SAYI



Lige iyi başlayamayan Banvit sahasında lige iyi giriş yapan Tofaş'ı ağırlıyor.

Banvit ligde sadece 1 galibiyete sahip.Takımın skor yükünü Charles Davis,Kenan Bajramovic ve de Serkan Erdoğan üstleniyor.Geçen hafta Anadolu Efes'e mağlup olurken iyi oynadılar.Sayı ortalamaları 4 maç için 76,0 oldu.Barış Ermiş ligin asist krallığında 4.5 ortalamayla 8. durumda.Keith Simmons ise ligin top çalma krallığında 1.5 ortalama ile 10. durumda.

Tofaş lige iyi fikstürü de kullanarak güzel başladı.Takımın skor yükünü 3 yabancı Buckman,Nichols ve Ruzic çekiyor.Zuza'nın sakatlık dönüşü performasından memnun değiller.Kenan Sipahi uzun süre alarak oynadığı maçlarda başarılı oldu.Takım ligde 71,8 sayı ortalamasına sahip.Buckman ligin sayı krallığında 17.8 ortalama ile 8.,ribaund krallığında 7.8 ortalama ile 7.sırada.Asist krallığında Steele 5.0 ortalama ile 6. durumda.İnanç Koç'un 1.5 olan blok ortalaması onu bu istatistikte 3. duruma getiriyor.

Banvit hafta içinde Orhun Ene ile olan kontratını uzattı ve teknik ekibe destek verdi.İki ekipte düşük skorlar atan ekipler.Banvitspor, Tofaş ile oynadığı 6 TBL maçında 5 galibiyet elde etti.Fakat Tofaş eskisinden daha güçlü durumda.İlk tercihim iki takımında düşük tempoyu sevmesi nedeniyle alt.Daha sonraysa handikap avantajını kullanmak tarafındayım.

TS:146.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10




765 Erdemir - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:144.5 SAYI


Ligin galibiyetsiz takımlarından biri olan Bandırma Kırmızı deplasmanda Erdemir karşısına çıkacak.

Erdemir ligin 2 adet galibiyet ve mağlubiyete sahip ekiplerinden biri.Takımın skor opsiyonunu Henderson ve Soner sağlıyor.Ligde geneli düşük tempolu 4 maç oynadılar ve 64,8 ay ortalamasına sahipler.Kısalardan aldıkları skor katkısını uzun oyunculardan henüz alamadılar.Henderson 18.3 ortalama ile ligin sayı krallığında 5. durumda.Wesson ribaund krallığında ki 4. lüğü 8.5 ortalama ile elde etmiş durumda.Robinson blok krallığında 1.3 ortalamayla 5. durumda.

Bandırma Kırmızı henüz ligde galibiyete ulaşamadı.Takım ligde 64,8 sayı ortalamasıyla oynuyor.Takımın skor yükünü Mc Ghee,İbrahim Yıldırım,Ahmet Fatih Cantitiz ve Şafak Edge çekiyor.Ligde sadece 1 yabancı ile oynuyorlar.Kadroya Banvit'te süre alamayan Tufan Önen'de katıldı.Jerome Mc Ghee ligin ribaund krallığında 7.3,blok krallığında ise 0.8 ortalama ile 10. durumda.Ahmet Fatih Cantitiz ligin top çalma krallığında 2.5 ortalama ile lider.

Bandırma Kırmızı geçen hafta sonunda Mersin'e 63-77 yenilirken ilk devre direnmişti.18,8 olan 3 sayı yüzdeleri ligde ki kötü gidişlerinin ana nedeni.Bu maçta ilk tercihim ilk devreden Bandırma Kırmızı.Sistem kuponları için İY-MS:2/1 öneriyorum.Barem aşılmaz.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:144.5 ALT GÜVEN:5.5/10
İY-MS:2/1 GÜVEN:3/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More