Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

30 Haziran 2011 Perşembe

Türk Basketbolu Olimpiyatlar Ön Elemesi'nde

  Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda tamam mı devam mı maçında Belarus'u yenerek çeyrek finale çıkan potanın perileri,çeyrek finalde turnuvanın namağlup tek takımı olan Karadağ'ı 56-44 yendi ve yarı finale yükseldi.Bu yarı final ile 2012 olimpiyatlarına katılmak için ön eleme oynama hakkını da elde ettik.


Maça savunma da iyi başlayan milli kadınlarımız hücumda sadece dış atışlara bağlı kalınca ilk periodu 16-11 devreyi de 27-24 geride kapattı.Rakibin fizik üstünlüğüne rağmen oyunun içinde mücadeleyi sürekli sürdüren potanın perileri 3. periodla beraber momentumu ele geçirmek için hamleler yapmaya başladı ve hücumda penetre,ikili oyun gibi alternatifler ile momentumu 3. period sonunda 41-33 öne geçerek aldı.Karadağ oyunun son 10 dakikasına 3 sayılık isabet ile başladı.Hemen ardından da pota altını zorlamayı tercih etti.Bu bölümde sürekli sert savunma yapan millilerimiz rakibe 5 dakika sayı izni vermedi.Maçın son 2 dakikasına 15 sayı önde girdi.Ve adımızı Yarı finale yazdırdı.


Bu karşılaşma da Belarus maçından farklı olarak hücumda isabetsiz başladık.Karadağ'ın fizik avantajını kullanmasını mücadele gücümüzle engelledik.Bireysel performanslara gelince istatistiksel açıdan Birsel yine mükemmele yakındı.Ama yine oyunu çok iyi kurdu.Işıl ile Birsel aynı anda oyunda iken sertliği ve zekayı beraber kullanma şansını elde ettik.Belinde ki ağrılara rağmen oynayan Nevriye özellikle 2. devrede çok iyiydi.Kristen tıkandığımız anda attığı fast-break sayılarıyla takımı rahatlattı.


Yarı finalde ki rakibimiz Fransa-Litvanya maçının galibi olacak.Fransa maçın favorisi.Karadağ'a 2. tur gruplarında mağlup olan Fransa kapasiteli bir ekip.Biz bugün oynadığımız maçta alın terimizin karşılığını aldık.Aynı alınteri ile Fransa'yı yenemeyeceğimizi kimse söyleyemez...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More