Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

31 Ekim 2013 Perşembe

Galatasaray Liv Hospital Euroleague'de kayıp(84-57)

Sezon öncesi yaptığı transferler ve mevcut kadrosuyla iyi bir başlangıç yapmıştı Galatasaray.Daha sonra sakatlıklar üst üste geldi.Deplasmanda İspanya temsilcisi Malaga ile karşılaştı.Deplasmana giderken Markoshvili, Cenk Akyol, Ender Arslan, Furkan Aldemir ve Nathan Jawai yoksundu,
Engin Atsür ise kadroda yer aldı ama hiç süre almadı.Durum böyle olunca,dar rotasyon Euroleague'de yeterli olmadı.
İkinci çeyrekde Gordon ile etkili olup devreyi önce kapatsa da Galatasaray, 2. devre eksta bir katkı bulamayınca maçı farklı şekilde kaybetti.
İspanya'da sayı perdesi Galatasaraylı Zoran Erceg ile açılırken maça iyi başlayan taraf Unicaja Malaga oldu. Malaga, oyun kurucularımıza yaptığı baskıyla Galatasaray LH'ın hücum setlerini bozdu ve karşı potada da başarılı oldu. Temsilcimizde rakibe verilen hücum ribauntları epey can yakarken Unicaja Malaga, ikinci şansları iyi değerlendirdi ve ilk periyodu 20-12 önde geçti.
İkinci çeyrekte Sinan Güler'in oyuna girmesiyle hücumu rayına oturtan Galatasaray Liv Hospital, 5-0'lık seriyle rakibine yetişti. Sarı-kırmızılı oyuncuların dış atışlarda yakaladığı güvene Macvan ve Mensah Bonsu'nun pota altındaki sayıları oyunun temsilcimizin lehine dönmesini sağladı. Savunmada dozajı arttıran Galatasaray, Gordon'un çok yönlü istatistiği liderliğinde hücumda vitesi yükseltti. Çeyreğin son hücumunda Unicaja Malaga'da Dragic üç sayılık atışıyla son sözü söylese de temsilcimiz devreyi 42-41 önde kapamayı başardı.
Mücadelenin üçüncü çeyreğinde Galatasaray Liv Hospital, adeta ilk periyodun bir kopyasını yaşadı ve sayı üretmekte epey zorlandı. Unicaja Malaga, maçın temposunu yukarı çekerek kontrolü eline geçirdi. 11-4'lük bir seri yakalayan ev sahibi takım farkı çift hanelere çekmeyi başardı. Temsilcimizin top kayıplarında iyi hücuma çıkan İspanyol temsilcisi periyodu 61-50 önde kapattı.
Galatasaray Liv Hospital'de sakatlıkların getirdiği dar rotasyon son çeyrekte parkedeki oyunculara yorgunluk olarak yansıdı. Hücumdan boş dönen temsilcimizi geride az adamla yakalayan Malaga, farkı giderek açtı. İkinci yarıda yalnızca 15 sayı üretebilen sarı-kırmızlılarda üst üste gelen top kayıpları sonrası İspanyol ekibi parkeden 84-57 galip ayrıldı.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More