Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

31 Ekim 2013 Perşembe

Galatasaray Altyapısında Fransız Rüzgarı!



Galatasaray Fransa milli takımının eski oyuncusu Alain Digbeu ile altyapısı için antrenörlük anlaşması imzaladı.Konu ile ilgili resmi açıklama kulüp sitesinden şöyle yapıldı:

Galatasaray Basketbol Altyapısı, bireysel gelişim ve A2 Takımı antrenörü
olarak efsane Fransız yıldız Alain Digbeu ile anlaşmıştır.

Kendisine camiamıza hoş geldin der, yeni görevinde başarılar dileriz.

Konuyla ilgili olarak şube koordinatörü Murat Özyer "Türkiye'de herhalde bir ilke imza atıyoruz altyapıya dair Alain Digbeu ile hem bireysel oyuncu geliştirme koçu olarak hem de A2 Takımı antrenörü olarak anlaştık. Şu an için Ümitler-A2 kategorisi olmamasına rağmen Galatasaray Basketbol Şubesi olarak A2 Takımımızı kurduk, böyle bir uygulamayı başlatmak istiyoruz. Alain Euroleague ve Milli Takım seviyesinde önemli işler yaptı. Barcelona, Real Madrid, ASVEL gibi takımlarda forma giydi. Çok tecrübeli biri, vizyonu var. Onun bu vizyon ve tecrübesini altyapımızdaki kız ve erkek oyuncularımıza aktarmasını istiyoruz. Ona hoşgeldin diyorum. Aklımızda birkaç yenilik daha bulunuyor. Bunlarla birlikte altyapımızda da önemli hamleler yapmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Digbeu "Murat Özyer'e ve Galatasaraylı yöneticilere teşekkür ediyorum. Çok heyecanlıyım. Altyapıya yeni bir boyut katmaya çalışacağım. Avrupa'da birçok ülkeyi gezip basketbol oynadım. Tecrübelerimin gençlere yardımı olabilir. Hedefimiz de bu, çocukları yönlendirmek. Onlarla iyi iletişim kurup bir ağabey olmalıyım. Bu şekilde umarım güzel işler yapacağız" dedi.

A2 takımının amacını da açıklayan Özyer "Genelde altyapıdaki gençler seviyesinden sonra A Takım ile arada fiziksel bir boşluk oluyor. O yaş grubundaki çocuklar birden A Takıma çıkamıyorlar. Bu boşluğu doldurma adına TBF'ye projemizi verdik. Bu konuda bizi destekleyen kulüpler de var. Bu sene resmi olarak A2 ligi yapılamayabilir belki ama Galatasaray olarak ilk adımı biz atıyoruz. Özel turnuvalar gerçekleştirerek hatta lisans almakta zorlandığımız bazı oyuncularımız var; onlara da maç oynama şansını bu haliyle vereceğiz. Türkiye'de önemli bir değişiklik olacak. Alain Digbeu'nun  ve diğer altyapı koçlarımızın bu sistemi kabul ederek çalışmasıyla beraber çocukların fundemantallarını bireysel olarak ilerletmeyi planlıyoruz. Bunun da meyvelerini önümüzdeki sezonun başında göreceğimizi düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun. Altyapıda başka hamlelerimiz de gelecek" diyerek görüş belirtti.


Alain Digbeu
13 Kasım 1975'te Fransa'da dünyaya gelen Alain Digbeu, Pau Orthez ve Limoges ile birlikte 90'lara damga vuran Lyon şehrinin takımı ASVEL altyapısından yetişip parladı.

18 yaşından itibaren A Takımda şans bulmaya başlayan Digbeu 1994'te Fransa Liginin Yükselen Yıldızı ve 1995'te Ligin En Değerli Fransız Basketbolcusu ödüllerine uzandı. 1996 Fransa Ligi All Star organizasyonunda smaç yarışmasını kazanan Digbeu bu yönüyle ön plana çıkmaya başladı. Rudd, Rippert, Howard'lı kadrosuyla ASVEL o sezon Koraç Kupası'nda yarı final yaparken finalde Efes Pilsen'in geçtiği Bodiroga, Fucka, Gentile, Blackman içeren Stefanel Milano'ya eleniyordu. Bir sonraki sezon Euroleague Çeyrek Finalde ASVEL'in rakibi Efes Pilsen olurken üç maç sonunda Digbeu'lu Lyon ekibi Final Four yapıyordu. Marko Milic'in panyayı kırdığı üçüncülük maçında 22 sayıyla parkenin yıldızıydı ancak Union Olimpija'nın galibiyetine engel olamamıştı. İki Kez Fransa Kupası kazanan ASVEL'in atletik yıldızı 1997 NBA Draftında Atlanta Hawks tarafından seçildi. 1998'de Fransa Ligi'nin En Değerli Oyuncusu olan 1999-2002 yıllarını arasını İspanyol devi FC Barcelona'da geçiren Digbeu bir kez daha Final Four oynama gururunun yanı sıra lig şampiyonluğu ve Kral Kupası zaferleri yaşadı. Katalanların ezeli rakibi Real Madrid'de de bir sezon oynayan Digbeu Joventut Badalona tecrübesinin ardından İtalya'nın yolunu tuttu. Varese'de oynadıktan sonra tekrar İber yarımadasına döndü ve Alicante forması giydi. Digbeu, Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Bologna'da forma giydikten sonra yeniden Alicante'ye adım attı. Yunanistan'ın Kavala takımında bir sezon geçirmesinin ardından ülkesine dönüp Pau Orthez ve Strasbourg takımlarında oynayan Digbeu 2011'de basketbolu bırakıp İstanbul'a yerleşti.         

Air France lakaplı, iki ve üç numaralı pozisyonlarda oynayan yıldız isim Fransa Milli Takımı'na da defalarca forma giydi. Düzgün bir Türkçesi olan Digbeu son olarak Beko Basketbol Ligi yayıncı kuruluşunda program konuğu olarak görev almaktaydı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More