Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

3 Aralık 2011 Cumartesi

Tofaş: 97 – Anadolu Efes: 96 (Efes'i Tofaş Durdurdu)




pic.twitter.com/ogG0D52T

8. haftanın açılış maçında Tofaş, ligte yenilgisi bulunmayan Anadolu Efes'i uzatmalar sonunda 97-96 yenerek ligteki 4. galibiyetini aldı ve Anadolu Efes'in yenilgisiz ünvanını elinden aldı. Maçın normal süresi 77-77 bitti.


Maçı normal tribünde seyrettim ve maçın bu kadar mücadeleye sahne alacağını hiç düşünmedim. Hakemlere değinmek istiyorum o kadar felaket yönnetiler ki maçı uzatmalara gitmeden Tofaş'ın kazanabileceği bir maçtı bu. Kasti fauller sayesinde ve hakemin desteğiylede uzatmalara gitti diyebiliriz bu maçın. Bazen tarafsız olmak gerek ancak böyle maçlarda tarafsız olunmuyor. Hakemleri tebrik eder ilerleyen haftalarda Bursamızı temsil eden Tofaşımıza başarılar dileyerek  3er 4er cümlelerle maçı özetliyeyim..


BİRİNCİ PERİYOT


İlk basketi ev sahibi ekip Buckman ile buldu. 4. dakikayı Tofaş İnanç’ın 3 sayılık basketiyle önde geçti (10-9). Bu dakikalarda Anadolu Efes, Barac ve Vujivavic’le karşılıkı vermesine rağmen Tofaş Steele ve Barış’ın üç sayılık basketleriyle 9. dakikada farkı 5 sayıya çıkardı (21-16). Birinci çeyreği ev sahibi ekip 24-21 kazandı.


İKİNCİ PERİYOT


İkinci periyoda Anadolu Efes hızlı başlamıştı Karşılıklı atılan basketlerle devam eden maçta devrenin son 5:45 dakikasına da 32-32’lik eşitlikle girildi. Devreyi zorda olsa Anadolu Efes bir sayı farkla önde tamamladı (45-46).


ÜÇÜNCÜ PERİYOT


Karşılaşmanın ikinci yarısına Zuza'nın basket faulüyle başlayan Tofaş, İnanç'ın üçlüğüyle farkı 5 sayıya çıkardı (51-46). Bu periyotta Vujacic ve Cenk'in skorda katkısı büyük oldu. Serbest atışlardan bulunan sayılarla Anadolu Efes öne geçmişti (56-58). Cenk'in 2/2 serbest atışlarıyla final periyotuna 60-64 üstün girdi Anadolu Efes.


DÖRDÜNCÜ PERİYOT


Mücadelenin son çeyreğine Barış Özcan'ın basketiyle giren Tofaş, Ersan'ın üçlüğüne hakim olamadı (62-67).Steele, İnanç ve Nichols’un üç sayılık basketiyle 39. dakikada beraberliği yakaladık (75-75). Maçın bitimine 15 saniye kala konuk ekip Cenk’in faul atışlarıyla öne geçti (75-77). 1 saniye kala Tofaş Steele’le karşılık vererek yeniden beraberliği sağladı: 77-77. Normal sürede bu skorla tamamlandı. 


UZATMA


Uzatma dakikalarında karaşılıklı basketler vardı. Konuk ekip Cenk’le serbest atıştan sayı bulurken Tofaş Barış’la karşılık vererek 42. dakikayı 81-78 önde geçti. Bitime 55 saniye kala Tofaş Buckman ve İnanç’la üst üste basketler bularak 92-88 üstünlük yakaladı. Karşılıklı basketler sonunda Tofaş zorda olsa Steele’nin basketiyle 97-96 maçı kazanarak yenilgisiz lider Anadolu Efes’e ilk yenilgisini tattırdı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More