Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

2 Aralık 2011 Cuma

Euroleague 7.Hafta MVP Erazem Lorbek ve Milan Macvan(Kardeş Payı)


Euroleague'de bu hafta en değerli oyuncu ödülü ikiye bölündü.Aynı verimlilik puanını toplayan, takımlarında 25 numaralı formalarla mücadele eden Barcelona'dan Erazem Lorbek ve Partizan'dan Milan Macvan bu hafta Mvp ödülüne layık görüldü.
Lorbek takımının top-16'yı garantilemesinin ardından oynadığı Prokom maçında 25 dakikada 15 sayı 8 ribaund 2 asist ve 25 verimlilik puanıyla Euroleague 7. hafta MVP ödülünü Macvan ile paylaştı.Lorbek Euroleague'de oynadığı 7 karşılaşmada ortalama 18.1 verimlilik puanıyla oynadı.
Milan Macvan kendisini kiralık olarak Partizan'a veren Maccabi Electra'ya karşı 30 dakikada attığı 22 sayı ve aldığı 8 ribaunda topladığı 25 veririmlilik puanı ile MVP ödülünü Lorbek ile paylaştı.Macvan'ın Euroleague'de bu sezon 20.1 verimlilik puanı ortalamasıyla oynadığı belirtmekte fayda var.
Euroleague'de bir haftada en yüksek verimliliği sağlayan 2 oyuncunun da uzun rotasyonundan olması belkide avrupa basketbolunun mücadeleye dayalı pota altı oyunlarına daha yatkın olduğunu ve pota altın sağlamsa galibiyete daha kolay ulaşabileceğinin bir göstergesidir.
Sezon başından bu yana büyük eleştirilere maruz kalan Fenerbahçe Ülker'in yeni oyuncusu Curtis Jerrells'ın bu ikiliyi 24 verimlilik puanıyla takip ettiğini belirtelim son olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More