Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

1 Aralık 2011 Perşembe

EN GÜZEL GALİBİYET - TOP 16'YA SELAM - ELVEDA SEFOLASHA


Sefolasha'nın veda maçı olması dışında, Fenerbahçe için grubun belki de en önemli maçıydı. Geçen hafta Caja Laboral maçında uzatmaya Vidmar'la başlamasını eleştirdiğim Spahija'nın Vidmar'ı ilk 5te tercih ettiği akşamda, Vidmar belki de Euro League rekoru kırarar oyunda kaldığı 6 dakikadan kısa sürede 4 faul yapmayı başardı.
İlk periyodun başlarında kısalarımızın kötü savunması, rakibin içeri penetrelerle uzunlarımıza basket faul yaptırarak sayılar bulmasına neden oldu ve bu nedenle oyuna istediğimiz başlangıcı tam anlamıyla yapamasak da ilk periyot genel anlamda kontrolümüzde geçti.
2.periyot ile beraber savunma istikrarımızı kaybetmemiz rakibin kolay skor üretmesine sebep oldu, oyunun ilk yarısı boyunca aslında iki takımda birbirine uyum sağlaması skorun genelde dengede gitmesini beraberinde getirdi ve ilk yarı boyunca iki takım da farkı 5 sayının üzerine çıkaramamıştı ki, ilk yarının özellikle son 2 dakikasındaki iyi oyunumuz ilk yarıyı 42-36 önde bitirmemizi sağladı.
3.periyot başında oyuna kaldığı yerden devam eden temsilcimiz skor avantajını korumayı sürdürürken, 3.periyot'la beraber oyuna başlayan Vidmar'ın 5.faulünü de yapmasıyla biraz sarsıldı. 50-40'lık skoru yakalayan ekibimiz, Ivkovic'in kısa bir beş'e dönmesiyle beraber bocalayınca, çeyreğin sonlarında fark 3 sayıya kadar indi, bu anlarda 8 sayıyla kazanma planları yaparken, yoksa Caja Laboral maçındaki gibi maç gidiyormu telaşına kapıldık, ama neyseki bugün oyun kurucularımız hem Ukic hem de özellikle Jerrells sezonun en iyi oyununu oynayarak son çeyreğin ortalarından sonra oyunu koparttılar ve son 5 Euro League maçındaki 4.galibiyeti takımımıza getirdiler. Bu sezon Euro League'deki en rahat ve farklı galibiyetimizi alırken, kısalan Olympiakos takımına fazlaca ribaund veren ve bol bol basket-faul yapan uzunlarımız Vidmar, Oğuz, Kaya farketmeden yine benden kötü not aldılar. 86-70'lik bu galibiyet bana göre takımımıza grup 2.liğinin yolunu açtı, kalan 3 maçtan sahamızdaki Bizkia Bilbao ve deplasmandaki Cantu veya Nancy maçlarından çıkartacağımız bir galibiyetle grubu 6 galibiyet 4 mağlubiyetle 2. bitireceğimizi düşünüyorum. Sefolasha'ya takımımıza kattıkları için teşekkürlerimizi ileterek, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray üçlüsünün Top-16'da birer vites yükseltmelerini umud ediyor, hepinize iyi haftalar diliyorum.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More