Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

3 Aralık 2011 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi Tahminlerim







771 Tofaş - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Euroleague'de galip gelerek TOP 16 için avantaj yakalayan Anadolu Efes Bursa deplasmanında Tofaş önüne çıkıyor.

Tofaş geçen hafta sonu Hacettepe Üniversitesi deplasmanında mağlup olarak ligde 4. mağlubiyetini aldı.Takımın skor yükünü Buckman,Nichols ve Ruzic üçlüsü çekiyor.Maç başına 73.4 sayı atıyorlar.Buckman ligin ribaund krallığında 7.1 ortalama ile 5. durumda.İnanç Koç'ta ligin blok krallığında 0.9 ortalama ile 7. sırada.

Anadolu Efes ligde namağlup.Takımın dengeli skor dağılımında ön plana çıkan oyuncular Vujacic,Ersan,Kinsey ve Barac oluyor.Maç başına 83.9 sayı atıyorlar.Uzun süredir oynamayan Kinsey 2.0 ortalama ile ligin top çalma krallığında liderliğe ortak durumda.

Andolu Efes ligde oynadığı 7 maçı kazanırken rakiplerini 76 sayının üzerine çıkartmadı.Tofaş ise 2 hafta önce evinde oynadığı maçta Galatasaray Medical Park'a çok kolay mağlup oldu.Handikap yüksekliği nedeniyle İY:2 ve üst tercihlerim var.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



774 Beşiktaş - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Deron Williams'ı NBA'de ki lokavtın bitmesiyle kaybeden Beşiktaş Milangaz kendi sahasında Olin karşısına çıkıyor.

Beşiktaş Milangaz NBA'de ki lokavtın sona ermesiyle en büyük kozu Deron Williams'ı kaybetti.Takımın onun yokluğunda çıktığı ilk maç Eurochallenge'de oynanan Leiden maçıydı.Maçı 76-69 kazanırlarken Erwin Dudley kupada haftanın en değerli oyuncusu oldu.Ligde tek mağlubiyetleri var.Maç başına 94.4 ortalama ile sayı atıyorlar.Takımın skor opsiyonunu Marcelus Kemp,Zoran Erceg,Erwin Dudley ve NBA'e geri dönen Deron Williams sağlıyor.Marcelus Kemp ligin sayı krallığında 21.7 ortalamayla lider.NBA geri dönen Williams ligin sayı krallığında 19.7 ortalama ile 4.,asist krallığında 6.4 ortalamayla 3. sırada.Lokavtın bitmesiyle NBA'e geri dönecek olan ve sakatlığı süren Semih Erden'de ligin blok krallığında 1.2 ortalamayla 2. durumda.

Edirne Olin hafta içinde Eurochallenge oynayan ekiplerimizden biriydi.Kıbrıs Rum Kesimi deplasmanında başabaş giden bir oyun ile oynasalarda mağlup oldular.Takımın 2 numarada gözüken skor problemini çözmek için Filip Videnov'u aldılar.Ligde 3 galibiyetleri var ve maç başına 71,6 sayı ortalaması ile oynuyorlar.10.0 ortalama ile ligin ribaund lideri olan Stimac 18.1 ortalama ile de ligin sayı krallığında 6.durumda.Wright 4.1 ortalama ile ligin asist krallığında 10. sırada.Wilkinson 1.0 ortalama ile ligin blok krallığında 5. durumda.

Beşiktaş Deron Willliams'ı kaybederek gücünden çok şey kaybetti.Olin ise gücüne Videnov eklemesi yaptı.Videnov'un sakatlık sonrası form durumu bu karşılaşmanın skorunda önemli bir rol oynayacak.Handikap avantajının kullanılması bana mantıklı geliyor.Barem aşılmaz....

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ALT GÜVEN:5.5/10



777 Trabzonspor - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI


Geçen hafta Tofaş'ı yenerek kritik bir galibiyet alan Hacettepe Trabzon deplasmanına çıkıyor.

Trabzonspor geçen hafta Galatasaray Medical Park'a mağlup olarak ligdeki 6. mağlubiyetini aldı.Takımın skor yükünü paylaşması için oyun kurucu olarak Russell Robinson'ı hafta içinde getirdiler ve kadroya kattılar.Maç başına 67.3 ortalama ile sayı atıyorlar.Takımın skorer oyuncuları ise Elton Brown ve Jonathan Gibson.Gibson 18.4 ortalama ile ligin sayı krallığında 5. sırada

Hacettepe geçen hafta Tofaş'ı mağlup ederek ligde ki 2. galibiyetini elde etti.Maç başına 70,7 ortalama ile sayı atıyorlar.Takımın skor sorumluluğunu 4 yabancı oyuncu Sherron Colins,Ricardo Marsh,Mathew-Bryan Amaning ve Melvin Sanders sağlıyor.Amaning ligin blok krallığında liderliği 1.7 ortalama ile almış durumda ve top çalma krallığında da 1.7 ortalamayla 7. durumda.Ligin ribaund krallığı 2.si Sanders ise 9.4 ribaund ortalamasına sahip.

İki takımında skor problemi çektiği istatistiklerden de anlaşılıyor.Bu skor kısırlığında iki takımında en önemli silahı savunma olmalı.Bu özellik Hacettepe'de daha ön plana çıkmış durumda.Önce alt sonra ise handikap avantajıyla Hacettepe tercihlerim olacak.


TS:149.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10



782 Bandirma Kirmizi - Banvit

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Ligin galibiyetsiz takımlarından Bandırma Kırmızı sahasında Banvit'i konuk ediyor.Karşılaşma basketbol lig tarihimizin ilk Bandırma derbisi olacak.

Bandırma Kırmızı ligin nagalip iki takımından biri.Takım maç başına 67.6 sayı atıyor.Ekibin skor sorumluluğunu Ahmet Fatih Cantitiz,İbrahim Yıldırım,Şafajk Edge,Paul Miller ve Jerome Mc Ghee alıyor.Son maçlarda mücadele olarak toparlandılar.Özellikle sahalarında ki son iki maçta direndiler ama mağlup oldular.Mc Ghee ligin ribaund krallığında 7.0 ortalama ile 7. durumda.Şfak Edge ve Ahmet Fatih Cantitiz 1.9 ortalama ile ligin top çalma krallığında 4. sırayı paylaşıyor.

Banvit lige istediği gibi başlayamadı ve antrenörleri Orhun Ene bu durumdan rahatsız.Takım maç başına 79.3 sayı atıyor.4 galibiyetleri var ve 7. durumdalar.Takımın skor opsiyonunu Charles Davis,Serkan Erdoğan,Barış Ermiş,Lance Williams ve Kenan Bajramovic üstleniyor.Ligin sayı krallığında 9. durumda olan Davis 16.7 ortalamaya sahip ve ligin blok krallığında da 1.0 ortalama ile 4. durumda.Barış Ermiş ligin asist krallığında 6.0 ortalama ile 5. durumda ve top çalma krallığında 2.0 ortalamayla lider.Top çalma krallığının 7. sırasında olan Simmons'un ortalaması ise 
1.7 top çalma.

Basketbol tarihimizin ilk Bandırma derbisinde evsahibi ilk devre direnç gösterir düşüncesindeyim.Barem aşılmaz.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ALT GÜVEN:5.5/10



783 Türk Telekom - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:165.5 SAYI


Geçen hafta Erdemir'e mağlup olarak galibiyet serisine son veren Telekom sahasında ligin 4 galibiyetli takımlarından Aliağa'yı ağırlıyor.

Türk Telekom NBA'e geri dönen Mehmet Okur ile beraber pota altından çok önemli bir gücünü kaybetti.Okur takımın skor opsiyonunu Darius Washington,Michael Wright,Simas Jasaitis ile beraber sağlıyordu.Takım maç başına 90.1 sayı atıyor.21.5 ortalama ile ligin sayı krallığı 3.sü olan Washington ligin asist krallığında da 6.5 ortalama ile lider konumda.Michael Wright ligin sayı krallığında 16.5 ortalama ile 10. durumda.

Aliağa Petkim ligde 4 galibiyetle 8. durumda.Takım maç başına 77.0 sayı atıyor.Takımın skor sorumluğunu Branislav Ratkovica,Ryan Toolson,Ümit Sonkol,Ersin Görkem ve Kevin Pinkney sağlıyor.Ümit Sonkol ligin ribaund krallığında 7.7 ortalama ile 4. sırada.Ligin asist krallığında 6.3 ortalama ile 4. durumda olan Ratkovica dışında Toolson'da aynı istatistikte 4.5 ortalama ile ligin 7.si konumunda.Qvale'de ligin blok krallığında 0.9 ortalama ile 9. durumda.

İki ekipte yüksek skor gücüne sahip.Böyle bir ortamda önceliği üst tercihine verecek olsam da baremin yüksekliği nedeniyle alternatif aramak durumundayım.O nedenle düşük güvenle Aliağa tercihinde bulunacağım.

MS:2 GÜVEN:5.5/10
TS:165.5 ALT GÜVEN:5.5/10



790 Karşiyaka - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:160.5 SAYI


Geçen haftayı Anadolu Efes mağlubiyeti ile kapatan Karşıyaka sahasında Mersin BŞB'yi ağırlıyor.

Karşıyaka ligin skor potansiyeli yüksek ekiplerinden biri.Maç başına 83,1 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Goran Ikonic,Jovo Stanojevic,İlkan Karaman ve Mire Chatman takımın skor sorumluluğunu ele alıyor.Chatman 18.1 ortalama ile ligin sayı krallığında 7. durumda ve asit krallığında da 6.4 ortalamayla 2. durumda.İlkan Karaman ligin ribaund krallığında 6.6 ortalama ile blok krallığında ise 0.9 ortalama ile 8. sırada.

Mersin BŞB ligde 80.4 sayı ortalamasına sahip.Takımın skor gücünü Vince Grier,Anthony Grundy,James Mays sağlıyor.20.3 sayı ortalamasına sahip olan Anthony Grundy bu istatistikte lig 3.sü ve aynı zamanda asist krallığına 4.2 ortalama ile 9. sırada.Vince Grier ligin top çalma krallığında 2.0 ortalama ile 3. durumda.Grundy bu istatistikte de 1.7 ortalama ile 9. sırada.

Karşıyaka evinde çok tempolu oynayan bir takım.Bu sayede ilk devrelere önde giriyorlar.Bu maçta da bu olasılığı yüksek görüyorum.Bu nedenle İY:1 ve üst tercihlerim olacak.Sistem kuponları için İY-MS:/1 öneriyorum.

İY:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10
TS:160.5 ÜST GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More