Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

6 Kasım 2011 Pazar

Beko Basketbol Ligi 06.11.2011 Tahminleri



828 Anadolu Efes - Banvit

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS BANVİT LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Ligde geride kalan 3 haftayı da galibiyetle kapatan Anadolu Efes sahasında Banvit'i ağırlayacak.

Anadolu Efes ligin en pahalı ve en iyi kadrosu konumunda.Takımın skor yükünü çeken oyuncular Barac,Vujacic,Batista,Ersan ve Ermal.Barac 7.5 ortalamayla ligin ribaund krallığında 10. konumda.Kinsey ise top çalma krallığında 2.3 ortalama ile 2. sırada.Takım her geçen gün daha da çok oturuyor.Bu durum İtalya'da son oynanan EA Milano maçında ortaya çıktı.O maçta skor potansiyeli çok yüksek bir takımı 54 sayıda tutmayı başardılar.

Banvit ise sadece bir galibiyete sahip.Henüz formunu bulamadıklarını ve takımın oyunundan memnun olmadığını geçenlerde antrenörleri Orhun Ene açıklamıştı.Takımın skor yükünü Chuck Davis,Bajramovic.Barış ve Williams çekiyor.Yeni transferlerden henüz verim alamadılar.Barış Ermiş asist krallığında 4.3 ortalamayla 10. sırada ve top çalma krallığında 2.0 ortalama ile 4. durumda.Simmons'ta top çalma krallığının 1.7 ortalamayla 9.su konumunda.

Anadolu Efes bu maçın favorisi.Türkiye liginde her maçı 80 sayının üzerinde atarak kazandılar.İlk devre handikapını aşacaklarını ve maçın alt bitmeye daha yakın olduğunu düşünüyorum.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:154.5 ALT GÜVEN:5/10


830 Bandirma Kirmizi - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,11.5 SAYI MS BANDIRMA LEHİNE
SAYI BAREMİ:151.5 SAYI


Ligin galibiyetsiz ekiplerinden biri olan Bandırma Kırmızı,sahasında Mersin BŞB'yi ağırlıyor.

Bandırma Kırmızı ligin yeni ekiplerinden biri.Takımın bir çok oyuncusu bu sezon Beko Basketbol ligi tecrübesi yaşıyor.Buna rağmen istatistiklerde dereceye giren kabiliyetli oyunculara sahipler.Mc Ghee 7.7 ortalamayla ligin ribaund krallığında 9. durumda.Fatih Cantitiz ise ligin top çalma krallğında 3.0 ortalama ile lider durumda.

Mersin BŞB geçen 3 hafta da sadece 1 mağlubiyet aldı.Takımın skor opsiyonu Grundy,Can Mutaf,Vince Grier ve James Mays'in elinde.Kadir Çıpa ligin top çalma krallığında 5. durumda.Hafta içinde kısa rotasyonlarını Barış Güney transferiyle kuvvetlendirdiler.

Bandırma Kırmızı her takıma yenilerek strese girdi.Bu maçta da pek bir vaarlık gösteremeyeceklerini ve handikap'ın üzerinde bir mağlubiyet yaşayacaklarını düşünüyorum.Üst denenebilir.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:151.5 ÜST GÜVEN:5/10




832 Beşiktaş - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY.2.5 SAYI MS FENERBAHÇE ÜLKER
SAYI BAREMİ:168.5 SAYI




Haftanın kapanış maçı,sezonun ilk derbisi bu akşam Sinan Erdem Spor Salonunda olacak.

Beşiktaş Milangaz sezona galibiyetler ile başladı.Özellikle Deron Williams ve Kemp takımı taşıyan oyuncular.Takımın skor opsiyonunu bu iki isim dışında Semih,Erceg ve Hawkins'te üstleniyor.Henüz takım halinde iyi oynayan bir ekip değiller.Marcelus Kemp ligin 25 ortalamayla sayı krallığı lideri.Deron Williams'ta 19.3 ortalama ile bu istatistikte 3. sırada.Ribaund krallığında derecede olan oyuncu Semih Erden 8.7 ortalamayla 5. sırada.Asist krallığında Williams 7.7 ortalamayla 3. sırada.Can Akın'da top çalma krallığında 1.7 ortalamayla 10. durumda.Blok krallığında 1.3 ortalamayla 6. sırada yer alan Semih'i 1.0 ortalamayla Ersin Dağlı takip ediyor.

Fenerbahçe Ülker hafta içinde ilk Euroleague galibiyetini alarak moral buldu.Takımın sakatlarından Engin Atsür iyileşti ve süre bulmaya başladı.Oynanan oyun henüz Spajiha ve taraftarlarını memnun etmese de gözle görülür bir kıpırdanma mevcut.Rakiplerin atlet ve şutör uzunlarını tutmakta zorlanan bir rotasyona sahipler.Uzun rotasyonunda ki problemi takımı kısaltarak çözmeye çalışıyorlar.James Gist ribaund krallığında 8.0 ortalamayla 8. ve blok krallığında 1.7 ortalamayla 2. durumda.Curtis Jerrels'ta top çalma krallığında 2.0 ortalamayla 5. durumda.

Sezonun ilk derbisinde iki takımdan da üst düzey bir Euroleague mücadelesi kıvamında savunma bekliyorum.Özellikle çok atan Beşiktaş'a karşı Ömer Onan,Kaya Peker ve Vidmar'ın önemli çabası olacaktır.Fenerbahçe Ülker handikap avantajıyla tercih edilebilir.Fakat ilk tercihim savunma sertliği ile 169 sayının altı olacak....

MS:2 GÜVEN:5/10
TS:168.5 ALT GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More