Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Temmuz 2011 Salı

Kinsey Resmen Anadolu Efes'te


Günler önce Kinsey'in Anadolu Efes'e transfer olduğu dedikoduları duymuştuk ancak her iki kulüpte sessiz kaldı.Sessizliği bozan Anadolu Efes,Kinsey transferini kesin olarak açıkladı.ABD'li guard/forvet 27 yaşında ve 2.00 metre boyunda.Kinsey geçtiğimiz sezon ligte çok iyi işler yapamasada THY Avrupa Ligi'nde gerçekten çok iyi işler çıkarmıştı.

Anadolu Efes Kulübünden yapılan açıklamanın tam metni şöyle ; 



Anadolu Efes Tarence Kinsey ile anlaştı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması giyen Amerikalı forvet 27 yaşında ve 2.00 metre boyunda.

South Carolina Koleji’nden mezun olduktan sonra 2006-07 sezonunda ilk profesyonel tecrübesini NBA takımlarından Memphis Grizzlies takımında yaşayan Kinsey, bir sezon sonra Fenerbahçe’ye transfer oldu. 2008-09 sezonunda yeniden NBA’e dönen başarılı oyuncu bu kez Cleveland Cavaliers takımında forma giydi ve 2009-10 sezonunda tekrar Fenerbahçe’ye geri döndü.

Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi’nde toplam 20 karşılaşmada forma giyen Kinsey 5.8 sayı, 3.1 ribaunt, 1.5 asist ve 1.3 top çalma istatistikleri tutturdu.

THY Avrupa Ligi’nde ise 14 maçta görev yapan başarılı oyuncu maç başına 8.4 sayı, 2.8 ribaunt, 1.1 asist ve 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etti.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun Tarence Kinsey’in transferi ile ilgili olarak: “Fenerbahçe ile olan sözleşmesini sona erdiren Kinsey Türk basketblounu gayet iyi bilen bir oyuncu. Gerek Beko Basketbol Ligi’nde gerek Avrupa Ligi’nde bize önemli katkılarda bulunacaktır. Kinsey’in bu sene kurduğumuz güçlü kadronun önemli parçalarından biri olacağını düşünüyorum.” dedi.

Lacivert beyazlı ekip Tarence Kinsey ile 1 + 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More