Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

18 Mayıs 2021 Salı

ROTASYON

 




ING Basketbol Süper Ligi play-off serilerinde son maça kalan tek eşleşmenin son karşılaşması İzmir'de oynandı.


Karşılaşma iki takımında gerginliği sebebiyle kısır başladı. Maç başında Karşıyaka dış şutlar deniyor, O'Bryant gibi Euroleague kariyerli önemli bir uzundan yoksun Telekom ise (fizikli Karşıyaka uzunlarını çabukluk ile geçip, rakibin savunma dengesini bozabilmek için) sürekli potaya yöneliyordu. İlk 5 dakikada Karşıyaka 9-4 öndeydi.Ardından İzmir temsilcisi fizikli uzunlarını atletizm ile de tamamlayacak hamleyi yaparak iç dış dengesini kurdu ve ilk çeyreği 20-13 önde kapattı. İkinci çeyreğe ise ilk çeyrekte kendilerine avantaj yaratan uzun rotasyonunu terk ederek başladılar. Bu bölümde 4 numaraya forvet orjinli Metecan'ı koydular ve ribaund katkısı aldılar.Pota altında iyi top paylaşarak attıkları sayıların yanında, rakibin baskıda attığı isabetsiz şutların ribaundunu da çekerek hızlı hücum sayıları buldular. Baskı ile çaldıkları  topların geçiş hücumları ile de bu bölümü değerlendirdiler ve 31-15 ile 16 sayı farkı yakaladılar. Bu sekansın ardından Telekom daha iyi şut seçerek skor üretmeye başladı ve oyuna ortak olmaya çalıştı.  Ancak devre skoru 43-32 oldu.


İkinci devrede ise Karşıyaka'nın top kayıplarından buldukları hücumlar ile  Telekom farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Ardından mola alan Karşıyaka geniş bençinin avantajı ile tempoyu ve baskıyı yükselterek 18-3'lük bir seri yakalayıp 68-50 öne geçti.Çeyrek sonunda ise skor 70-55 oldu. Türk Telekom son çeyrek başında da bir geri dönüş hamlesi yapmak istese de yaptıkları top kayıpları ve başarısız atışlarla bu dönüşü gerçekleştiremedi. Karşıyaka Telekom'un kırılan direncinde farkı bir ara 29 sayıya kadar taşıdı ve maçı 96-71 kazandı.


Karşıyaka için maçın kazanılmasında en önemli etken uzun rotasyonunun önemli katkısı ile bençten aldıkları skor ile boyalı alan sayıları oldu. Koç Ufuk Sarıca ilk maçta M'baye'den alamadığı katkıyı, Semih ve M'baye'yi maça hazır tutarak ve onları diri tutacak rotasyonu kullanarak aldı.İzmir temsilcisi bençten 41 sayılık bir katkı aldı ve boyalı alan üretimleri de 52 sayı oldu. Bir başka deyişle tecrübeli koç geniş rotasyonunu verimli kullandı.Telekom koçu Burak Gören ise sezon başında kurduğu forvet temelli kadrodan bu verimi alamadı ve elenen taraf oldu. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More