Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

5 Mart 2017 Pazar

Yükselen Bir Antrenör: Kazys Maksvytis




Hep oyuncu postu mu olacak bu blogda dedim yaklaşık 5-6 saat önce.Sonra yükselen antrenörlere bir bakayım diyerek bu postun konusunu belirledim. Bu postun konusu şu anda Litvanya Ligi'nin 2. sırasında bulunan Panevezys Lietkabelis'in baş antrenörlüğünü yapan Kazys Maksvytis.


1977 doğumlu olan antrenör Litvanya'nın alt yaş gruplarında defalarca altın madalya kazanmış bir isim. 2010'da Aisčiai Kaunas takımında başladığı kulüp kariyerinde daha sonra Sakalai Vilnius ile profesyonel kulüp kariyerine geçiş yaptı. Ardından Neptūnas Klaipėda takımını çalıştırdı. 2012-13 sezonunda takımını Litvanya Basketbol Ligi üçüncü sırasına, bir sezon sonra (2013-2014) ise ikinci sırasına çıkartıp, Euroleague sahnesine çıkarttı. Bu sezon ise Lietkabelis ile ligi 2. durumda götürmesine rağmen Eurocup'ta pek büyük bir başarı elde edemedi.

Milli takım kariyerinde ise 1992 jenerasyonuyla  2008 U16, 2010 U18, 2011 U19 ve 2012 U20 şampiyonalarında altın madalya aldı. Bu jenerasyonda Ulanovas, Valančiūnas gibi isimlerin de antrenörlüğünü yaptı.

Genç baş antrenör tüm Litvanya'lılar gibi topu iyi paylaşan ve iyi şut atan bir takım yaratmış durumda. Savunmaları da yüksek yaş ortalamasına rağmen vasatın üzerinde. Aşağıda sezon başında Nizhny Novgorod ile oynadıkları  Eurocup maçının özeti var. Basamakları hızla tırmanan ismi ileride Euroleague arenasında görme ihtimalimiz hiç de az değil...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More