Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Ocak 2014 Pazar

Türkiye Basketbol Liglerinden İddaa Tahminlerim (26.01.2014)



831-Canik Bld. (K) - Beşiktaş (K)(5.5h)

Canik Belediyesi ligde birkaç hafta önceki durumundan daha iyi konuma geldi.Son 5 maçın 4ünü kazanan takımın en önemli kozları Lauren Ervin ve Dora Horti.Chaney’inde skora verdiği destek tartışılmayacak boyutta.Beşiktaş ise deplasmanlarda pek kendini sıkmıyor.Savunma anlamında daha düşük performanslar sergiliyor.Güvenim düşük olsada ev sahibi ekibin handikap aşmasını bekliyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10

832-Tarsus Bld. (B) (6.5h) - Botaş (B)

Tarsus hafta içinde Eurocup’tan elenerek kendisine lig dışında bir hedef bırakmadı.Takım geçtiğimiz haftalarda özellikle fikstüründe etkisiyle kötü mağlubiyetler yaşadı.Takım halinde dar bir rotasyonla oynadıkları söylenebilir.Kendi sahasında ligin en kötü takımlarından biriler.Skor bulma sorunları var.Botaş ise play-off kovalıyor.Ligde deplasman performansı en kötü takımlar arasındalar.Sadece 2 deplasman kazandılar .Fakat bu 2 maçta son deplasmanlarıydı.Son maçlarda skor problemlerini de hallettiler.Handikap yüksek olsa da deplasman ekibi tarafındayım.

MS:2 GÜVEN:6/10

833-Uşak Sportif - Gaziantep Bşb.(2.5/4.5h)
SAYI BAREMİ:151.5 Sayı

Uşak ligde sıkıntılı bir süreçten geçiyor.Son maçlarda fikstüründe etkisiyle iyi skorlar alamadılar.Holman’ın sakatlığı onlara önemli bir darbe vurdu.Fakat o da bu maç ile beraber takıma dönecek.Takım halinde iyi savunma yapıyorlar.Özellikle Carter’ın enerjisi takımı olumlu etkiliyor.Gaziantep BŞB ise Barış Ermiş transferiyle beraber bir ivme yakaladı.Deplasmanda oynadıkları Triumph maçını Barış’ın 23 sayı-10 asist-4 top çalmalık mükemmel performansıyla kazandılar.Serkan Erdoğan’ın sakatlığı onlar için büyük sorun.Uşak sahasında tehlikeli bir ekip.Hollman’ın ribaund performansının ve Barış’ın oyun zekasının maçı direkt etkileyeceğini düşünüyorum.Barış daha diri taraf.Bu nedenle MS:2 tercihim olacak.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:151.5 ÜST GÜVEN:6/10

834-Selçuk Univ.(3.5/6.5h) – Beşiktaş
SAYI BAREMİ:156.5 Sayı

Selçuk Üniversitesi ligin ilk yarısının son maçında Anadolu Efes’i yenerek dikkatleri üzerine çekti.Takımın antrenör değişikliği ile beraber savunma üzerine yoğunlaştığını görüyoruz.Son 2 maçta daha az sayı yediler.Beşiktaş IF ise ligde ve Avrupa’da iki ayrı takım gibi.Ligde özellikle deplasmanlarda skor problemi yaşayabiliyorlar.Takım halinde sadece 2 deplasman (Olin ve Gaziantep )kazanabildiler. Bu maç için önceliğim 156.5 altı sayı bahsi.Sonra ise ev sahibi yanındayım.

TS:156.5 ALT GÜVEN:7/10
MS:1 GÜVEN:7/10

836-İstanbul Üniversitesi (B) - Ted Kolejliler (B) (12.5h)

İstanbul Üniversitesi BGD ligi ve Avrupa kupalarını aynı anda götüren bir ekip.Takım kaybettiği 3 maçı da sahasında oynadı.Fakat bu maçlar ligin diğer iddialı ekipleri ile oynanan maçlardı.Ted Kolej geçen hafta sahasında Canik Bld. ekibine yenilerek ligde kalma yolunda darbe yedi.Deplasman performansları kötü.Ev sahibinin handikap aşmasını bekliyorum.


MS:1 GÜVEN:7/10

837-Orduspor (B) - Konak Bld. (B) (2.5h)

Orduspor ligde rahat bir konumda değil.Küme düşme hattının hemen üzerinde ve rakipleri ile arasında sadece 2 galibiyetlik bir fark var.Takım halinde sahalarında daha iyi savunma yapsalar da hücum performansları iyi durumda değil.Konak Belediye’de Orduspor’un bir sıra üzerinde ve rakibi ile arasında sadece 1 galibiyetlik bir fark var.Takım son maçlarda formda.İki denk takım arasında oynanan maçta handikap avantajının kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10

838-Trabzonspor - Ted Kolejliler(0.5/0.5h)
SAYI BAREMİ:151.5 Sayı

Trabzonspor ligin ilk devresinin son haftasında Uşak Sportif’e fark atarak dikkatleri üzerine çekti.Takıma sonradan katılan Randle ile beraberTutku’nun iyileşmesi ile kısa rotasyonlarında problem yaşamayacaklar.Stoll cezalı ancak bu durumda pek bir etkisi olmayacak.Ted Kolej hafta içinde önemli bir Eurocup maçını kazandı.Genç kadronun zaman zaman inişli çıkışlı dönemler yaşadığını gözlemledim.Deplasmanlarda da sorunları var.Trabzonspor bu maç için salona 8 otobüs kaldıracak.Ev sahibinin ilk devre handikapını aşmasını ve maçın barem üzerinde kalmasını bekliyorum.

İY:1 GÜVEN:7/10
TS:151.5 ÜST GÜVEN:7/10

843-Fenerbahçe - Mersin Bşb.(10.5/19.5h)
SAYI BAREMİ:160.5 Sayı

Fenerbahçe Ülker hafta içinde önemli bir galibiyet aldı ve Euroleague’de ilk 8 iddiasını sürdürdü.Takımın morali iyi durumda.Emir Preldzic ve Linas Klezia düzelme yolunda gözüküyor.Bojan Bogdanovic’in son maçlarda 3 sayı çizgisi dışından bir problemi mevcut.Obradovic bu gibi maçlarda zaman zaman genç oyunculara süre veriyor.Mersin BŞB ise son haftalarda iyi yolda.Savunma performansları düzelme yolunda.Fakat kendi rakipleri ile olmayan maçlarda oyundan çabuk düşüyorlar.Galatasaray maçında bunun tersini yaşattılar ve ilk devre oyunda kalıp,2. devrede düşüşü yaşadılar.Bu maçın da benzer bir senaryo ile oynanmasını bekliyorum.Bu sebeple MS:1 ve üst tercihim var.Sistem kuponları için İY-MS:2/1 denenebilir.

MS:1 GÜVEN:7/10

TS:160.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY-MS:2/1 GÜVEN:5/10

1 yorum:

  1. Blogger yeni bir uygulamaya gittiği için izleyiciler gadget'iniz gözükmüyor.! Bu problemi ortadan kaldırmak için burayı tıklayın

    YanıtlaSil

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More