Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Ocak 2014 Cumartesi

11.1.2014 Tahminleri



793-İstanbul Bşb. - İ.T.Ü. (4.5h)

TB2L’de son haftaları problemler ile geçiren 2 ekibin mücadelesi.İstanbul BŞB’de pota altı eksik.Takımın pivotu olan ve geçen sezon Uşak Üniv. nin Beko Basketbol Ligi’ne yükselmesinde büyük payı olan Eric Buckner ile takımın diğer uzunu Hadi Özdemir sakatlığı nedeniyle bu maçta oynamayacak.Geçen hafta bu iki isim yokken antrenörleri Hakan Yavuz Gökhan Karabıyık ve Tufan Önen’e ortalamalarının üzerinde süre verdi.Tufan bu sürede çok verimli oynadı ama mağlubiyeti engelleyemedi.

İTÜ’de yeni yıl tatili için ülkesine giden Ugboaja geçen hafta dönüp Balıkesir’de maça çıktı ve bilinen dominant oyununu oynadı.Fakat mağlubiyeti önleyemedi.Geçen hafta BEST’in oyun kurucu problemini kullanmaya çalışmalarına rağmen Sezgin Eriş’in eşleşme sorunu yaratmasına direnemediler.

İstanbul BŞB’nin pota altı gücü eksik.İTÜ gibi atlet bir takımın karşısında olacaklar.Kazansalar bile handikap aşmaları zor. İTÜ’de Ugboaja’ya 2 isim skor ve ribaund açısından eşlik ederse maçı bile kazanabilmeleri mümkün.

MS:2 GÜVEN:6/10

794-Galatasaray Odeabank(B)(1.5/3.5h) - Fenerbahçe (B)
SAYI BAREMİ:131.5 Sayı

Kadınlar Türkiye Kupasında final maçı.Fenerbahçe turnuvaya bir gün geç başladı.Yarı finalde bir gün önce maç yapmasının da etkisi ile zorlandı.Fakat sakatlıksız ve problemsiz finale çıkmayı başardı. Yacoubou,McCoughtry ve Pondexter formda.Galatasaray ise 2 maçta da çift haneli farklar yakalayarak ve savunma sertliklerini arttırarak finale çıktı.Kelsye Boone iki maçta da göze batan tek isimdi.Şebnem,Işıl ve Bahar görevlerini yaparak finale çıkmalarına yardımcı oldu. Zatürre başlangıcı teşhisi konan takımın önemli isimlerinden Alba Torrens bu maçta da oynayamayacak.

Fenerbahçe son maçlarda takım kimyasını oturtmuş,formda bir görüntü verdi.Ligde 2 hafta önce oynanan maçta oyunu 2. periyottan itibaren domine ederek kazanmışlardı.Bu maçta da handikap aşarak  kazanmalarını bekliyorum.Üst diğer seçimim

MS:2 GÜVEN:7/10
TS:131.5 Sayı ÜST GÜVEN:7/10

797-Gaziantep Bşb. - Tofaş(0.5/1.5h)
SAYI BAREMİ:145.5 Sayı

Son haftalarda çıkışa geçen iki takım Antep’te karşılaşıyor.Gaziantep’te takım kadrosuna hafta içinde Barış Ermiş dahil oldu.Son maçlarda savunma öncelikli oyunları ile Beşiktaş ve Trabzonspor’u yendiler.Stevic,Borovnjak ve Serkan Erdoğan’dan iyi katkı alıyorlar.Sahalarında kolay kolay yenilmiyorlar.
Tofaş ise geçen hafta Aliağa deplasmanında beklenen galibiyeti aldı.Öncesinde Beşiktaş’ı Bursa’da yenmişlerdi.Deplasmanlarda iyi olmadıkları bir gerçek.

Gaziantep BŞB’nin ilk devreyi Serkan ve Barış gibi tecrübeli oyuncular ile domine etmesini bekliyorum.Düşen baremden üst denenebilir.

İY:1 GÜVEN:7/10

MS:145.5 ÜST GÜVEN:7/10

798-Trabzonspor(1.5/3.5h) - Uşak Sportif
SAYI BAREMİ:155.5 Sayı

Geçen haftayı mağlubiyetle kapatan Trabzonspor ile mağlubiyet serisini geçen hafta sonunda sona erdiren Uşak Sportif’in mücadelesi.Ev sahibinde takım kadrosuna Aliağa’dan alınan Randle katıldı.Geçen hafta kısır geçen bir maç oynamışlardı.Bu maçta cezalı olan takımın asist lideri Stoll oynayamayacak.Takımın diğer önemli isimlerinden Tutku Açık’ın da oynamayacağı biliniyor.

Uşak geçen hafta sonunda Karşıyaka maçını kazanarak sahasında . galibiyetini aldı.Sahalarında olduğu  kadar deplasmanlarda da başarılılar.7 deplasmandan 4ünü kazandılar.Hollman omzundan sakat ve oynayamayacak.İbrahim’in de bu maçta oynaması zor.Fakat takımın defansif tavrına yön veren ve bu mücadele gücü ile takımı ayakta tutan Justin Carter takımda olacak.

İki takımında önemli sakatları var.Trabzonspor’da oyun kurucu rotasyonu problemli.Uşak’ta ise takımı toparlayabilecek bir oyun kurucu parkede olacak.Önceliğim alt.Sonra ise handikap avantajı ile MS:2 önereceğim.

TS:155.5 ALT GÜVEN:7/10
MS:2 GÜVEN:7/10

802-Karşıyaka - Ted Kolejliler(3.5/7.5h)
SAYI BAREMİ:155.5 Sayı

Hafta içinde Eurocup mağlubiyeti yaşayan iki ekibin mücadelesi.Karşıyaka’da Bobby Dixon’ın iyileşmesi önemli bir haber.Ligde onun olmadığı maçlarda zorlanmışlardı.Takımın skor yükünü onunla beraber Leo Lyons,Esteban Batista ve Jon Diebler çekiyor.Sahalarında kolay kolay kaybetmiyorlar. Karşıyaka'da Leo Lyons kadro dışı kaldı.

Ted Kolej ilginç bir ekip.Ritmlerini budukları zaman her takımı yenebilecek güçleri var.Fakat kırılgan yapıları nedeniyle bir çok maçı erkenden bırakıyorlar.Golubovic takıma çok ekstra bir katkı sağlıyor.Berkay Candan belki de ligin en çok gelişme kaydeden oyuncusu.Valters ve Tucker’ında takıma olumlu katkısı var.

Karşıyaka 2 maç sonra erkek seyircisine kavuşuyor.Ted Kolej’i handikap aşarak yenmelerini ve maçın en az 156 sayı ile bitmesini bekliyorum.

MS:1 GÜVEN:7/10

TS:155.5 ÜST GÜVEN:7/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More