Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

13 Kasım 2011 Pazar

Rezil Oyun,Rezil Yönetim,Rezil Hakem



Bugün yine her zaman olduğu gibi Fenerbahçe Ülker'i çıplak gözle izlemek için salona koştum.(Misafir değildim ama)Salonda umduğumu değil bulduğumu gördüm.İşte o gördüklerimi şimdi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.


Öncelikle takımın sertlik sorunu maalesef yine baş gösterdi.Geçen sezon Darjus pozisyon bilgisiyle orayı kapatıyor ve bize bu eksiği fazla göstermiyordu.Tanjevic ile başlayan sert pota altı rotasyonu maalesef  iflas etmek üzere.Vidmar sakatlık dönüşü eski formunu bulamadı.Oğuz her zaman ki gibi zeki ama yerçekimine mağlup.Kaya ise bu takımda en kısır dönemini yaşıyor.Daha önce 10-15 sayı ortalamasına sahip olan Kaya Peker Fenerbahçe Ülker'de maalesef  4,20 gibi kötü bir ortalama ile oynuyor.Bugün rakip uzunlar Wright,Kambala ve Mehmet Okur Fenerbahçe potasına 53 sayı bırakıp,7si hücum 17 ribaund alırken karşılığında Fenerbahçe Ülker 4 uzun ile sadece 28 sayı atıp 18 ribaund aldı.


Kısalardan alınan katkıda takımın önemli problemlerinden biri.Jerrels parkede iyi niyetli ama fundemental olarak rakiplerinden çok geride.Bugün rakip 2 uzunun üzerine gidip smaç basmak isterken yediği blok fundemental olarak ne olduğunun kanıtı oldu.Yeteneği deseniz attığı jump-shot'ın airball olarak kayıtlara geçmesiyle kanıtlandı.İyi atlet denebilir.Ama takımın atlete ihtiyacı varsa arkadan gelen gençler daha iyi iş yapar.Bir basketbol sitesinde maçtan sonraki yorum "Engin'en alınıp Jerrels'a verilen her dakika hırsızlıktır" yazmış.Ben bunu genişletip Erbil'i de işin içine katacağım.


Spajiha'da ayrı bir tartışma konusu.Maç içinde yapmak istediklerini anlamakta zorlanıyorum.Bir ara 4 kısalı sistemi 3 oyun kurucu ile denemeye kalktı.O dönemde rakip fiziksel olarak üstünlüğünü iyi kullandı.Ligin kalitesi tartışılan antrenörlerinden biri olan Timuçin Meriç'e cevap verecek hamleleri yapamadı.Düşüşte.


Maçın hakemleri de rezaletin son halkasıydı.Düşünün ki Ömer Onan'ı savuran,kameraman yaralayan hamleye faul çalamadılar.Mehmet Okur'a çalınan 2. sportmenlik dışı faulden sonra gelen Telekom itirazları ile bu kadar sportmenlik dışı faul fazla diye mi düşündüler bilmiyorum.Fakat neredeyse bütün Telekom oyuncularıyla çok samimiydiler.Maçın içinde diyalog olur tamam da,aynı adam 5-6 kez hakemle diyaloğa girerse ve oyuncunun kendisini etkileme çabasına hakem bir söz demezse hakemin otoritesi ne olur?Onunda cevabını onlar versin.


Sonuç olarak:Bu takım buraya kolay gelmedi.Tanjevic bu takıma oyuncu kazandırmak için çok uğraştı.Spajiha geçen sezon elde ki malzemeyi iyi kullandı.Fakat artık çark dönmüyor.Çarka çomağı sokan,çarkın dönmesini engelleyen ne ise acilen bulunup,temizlenmeli.Bu işi yapacak olan da şubenin başındakiler olmalı.Kredisini tüketmeye adım adım yaklaşan Neven Spajiha maçın sonunda "Taraftarlardan çok özür diliyorum, bu utanç verici bir durumu yaşattığımız için. Bu tarz durumlarda sorumluluk öncelikle antrenördedir. Ondan sonra tabii ki oyunculardadır. Oyuncularımızla yapacağımız toplantıda hepsine hatalarını ve neler yapmamız gerektiğini, neleri değiştirmemiz gerektiğini söyleyeceğim." cümlelerini kullanmış.Yazıyı bir atasözü ile bitirelim:Ayinesi iştir kişinin,lafa bakılmaz.





1 yorum:

  1. çok komik bir sitesiniz. rezil hakem yönetimi dediğiniz bu maçla ilgili basketfaul.com'un yorumu:

    Anı zamanda hakemlik eğitimi görevini de üstlenen Recep Ankaralı'nın yönetimi ve davranışları önemliydi, çünkü çoğu hakem onu örnek almış durumda.. Ankaralı, Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom maçında oyunculara, benche son derece pozitif yaklaştı, gerektiğinde diyalog kurdu. O ve yardımcıları teknik açıdan da kusursuza yakın maç yönetti.


    http://www.basketfaul.com/?islem=2&makaleID=11469

    YanıtlaSil

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More