Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Şubat 2017 Pazartesi

MVP Pivot Samsun'da



Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde kalma mücadelesi içinde olan ve hafta sonundaki Tosyalı Toyo Osmaniye galibiyeti ile bu yolda önemli bir maç kazanan Canik Belediyesi, ABD'li pivot Glory Johnson ile anlaştı.

1990 doğumlu olan pivot 1.91 boyunda. Johnson 2012'de Tulsa Shock tarafından 1. tur 4. sıradan seçilerek WNBA'e adımını attı.2015 yılında ise sezonu doğum izni nedeniyle kaçırdı. 2016'da Tulsa Shock'un Dallas'a taşınmasıyla beraber adı değişen Dallas Wings için oynamaya devam etti. 2012-15 arasında 2 Rus ekibi Chevakata Vologda ve Nadezhda Orenburg'ta da forma giydi. 2016'da ise sezona Çin'in Xinjiang Tiashan Deers ekibinde başladı. Glory 2013 ve 2014'te 2 kez WNBA'de en değerli oyuncu seçildi.

Geçen hafta sonunda 8 haftalık galibiyet hasretini dindiren Samsun ekibi bu transferin takımına uyumunu sağlayabilirse ligde kalmayı büyük ihtimalle başaracağa benziyor.Zaten yeni koçları Erman Okerman'da takımından bayağı ümitli konuşuyor.

Canik'in gündemdeki tek transferi bu değil. Samsun ekibi 30 yaşındaki oyun kurucu Briann January ile de büyük ölçüde anlaştı. Adana ASKİ'de de mücadele etmiş olan Briann January'in bugün geç saatlerde Samsun'a gelmesi bekleniyor. WNBA’de son olarak Dallas Wings forması giyen Johnson'ın ise Perşembe günü takıma katılması planlanıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More